Glutenfria jordnötskakor (ca 20 st)

100 g (ca 1 dl) jordnötssmör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl havregryn (ren havre)
2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix
50 g grovhackad choklad
1/2 dl grovhackade salta jordnötter
1. Vispa ihop smör, jordnötssmör, strösocker, farinsocker och ägg krämigt med elvisp.
2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda ordentligt.
3. Ställ smeten kallt i ca 20 minuter.
4. Rulla bollar av smeten och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lite.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 10-15 minuter tills de får fin färg.
6. Låt svalna någon minut och stämpla sedan eventuellt kakorna med en kakstämpel. Låt svalna helt på galler.
Det är spännande att se alla dina goda recept, de är så fina. Men jag tål inte gluten och inte mjölk och inte ägg och smör...vet du någon som skriver o bakar om det? Jag letar o letar...Kram f Maria
SvaraRaderaTack snälla för din kommentar. Jag har tyvärr inget tips på någon som inte bakar med mjölk, ägg eller smör.. Lycka till med letandet!
Raderagott recept
SvaraRaderatack