Dumlekladdkaka

4 dumlekolor
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
4 msk kakao
1 1/2 dl mandelmjöl
Smör och kokos till formen
Topping:
25 dumlekolor
1 msk smör
1. Smält smöret till kladdkakan och rör ner dumlekolorna så att de smälter.
2. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, salt, kakao och mandelmjöl. Tillsätt dumlesmöret sist och blanda till en jämn smet.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) strödd med kokos.
4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.
5. Smält dumlekolorna tillsammans med smöret till toppingen. Rör tills det smält ihop till en jämn massa.
6. Bred dumletoppingen över kladdkakan. Ställ kallt en stund innan servering.
Servera med vispad grädde.
Ser riktig god ut
SvaraRadera