Leta i den här bloggen

lördag 23 januari 2016

Glutenfri dumlekladdkaka

Kladdkaka med smak av dumle. Fazer har nyligen ändrat märkningen på dumlepåsarna från glutenfritt till "kan innehålla spår av vete". Enligt min dietist kan jag äta produkter med den märkningen och det är jag glad för eftersom den här kladdkakan är något av det godaste jag vet.

Dumlekladdkaka
100 g smör
4 dumlekolor
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
4 msk kakao
1 1/2 dl mandelmjöl
Smör och kokos till formen

Topping:
25 dumlekolor
1 msk smör

1. Smält smöret till kladdkakan och rör ner dumlekolorna så att de smälter.
2. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, salt, kakao och mandelmjöl. Tillsätt dumlesmöret sist och blanda till en jämn smet.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) strödd med kokos.
4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.
5. Smält dumlekolorna tillsammans med smöret till toppingen. Rör tills det smält ihop till en jämn massa.
6. Bred dumletoppingen över kladdkakan. Ställ kallt en stund innan servering.

Servera med vispad grädde.

1 kommentar: