Klassiskt goda och saftiga frukostfrallor. Jag har blandat olika mjölsorter men det går bra att ersätta kikärts- och durramjöl med mjölmix.
Glutenfria frukostfrallor (8-10 st)
25 g jäst
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vatten
1 msk fiberhusk
1 dl pofiber
2 dl havregryn (ren havre)
1/4 dl olja
1/4 dl ljus sirap
1 tsk salt
1 dl kikärtsmjöl
2 dl durramjöl
4 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röda
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med lite av vätskan.
3. Vispa ner resten av vätskan, fiberhusk, pofiber och havregryn. Låt svälla i 10 minuter.
4. Tillsätt olja, sirap, salt och mjöl och arbeta degen ordentligt med degkrokar i ca 10 minuter.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix om degen är för kladdig, men ta så lite som möjligt.
7. Forma bullar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
8. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
9. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
Låter kalasgott!
SvaraRaderaÄr det någon speciell smak på durra och kikärtsmjölet?
eftersom jag inte gillar bovetemjöl så behöver jag veta... ;)
Ha en fin dag!
/Jenny
Hej Jenny! Durra är neutralt i smaken. Kikärtsmjöl har en speciell (men god tycker jag) smak men i det här receptet är det så liten mängd så det märks inte på smaken på frallorna. Det är inte alls som bovetemjöl som har en väldigt karaktäristisk smak. /Anneli
RaderaTack för ditt svar :)
RaderaDå kanske jag endast tar Durra mjöl i frallorna och utesluter kikärtsmjölet...
Ha en fin dag!
/Jenny