Nyttiga, mjuka och goda tekakor som håller sig saftiga i flera dagar.
Glutenfria grova tekakor (10 st)
25 g jäst
4 dl mjölk
1 msk fiberhusk
1/2 dl fibrex
2 dl havregryn (ren havre)
2 msk rapsolja
3 msk ljus sirap
1/2 tsk salt
5 dl grov glutenfri mjölmix
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med lite av mjölken.
3. Vispa ner resten av mjölken, fiberhusk, fibrex och havregryn. Låt svälla i 10 minuter.
4. Tillsätt olja, sirap, salt och mjölmix och arbeta degen ordentligt med degkrokar i ca 10 minuter.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix om degen är för kladdig, men ta så lite som möjligt.
7. Dela degen i 10 delar, rulla till bollar och platta ut till tekakor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
8. Nagga tekakorna och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
9. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar