Makalöst god kladdkaka toppad med allt gott man kan tänka sig som karamelliserad choklad, grädde, bär och daim.
Glutenfri kladdkaka deluxe
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
4 msk kakao
1 1/2 dl rismjöl
Smör och potatismjöl till formen
Topping:
1 burk karamelliserad choklad
2 1/2 dl vispgrädde
2-3 dl bär, tex hallon och blåbär
1 dubbeldaim, grovhackad
Chokladknappar
Florsocker
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Rör ihop alla ingredienser i en bunke, tillsätt det smälta smöret sist.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) mjölad med potatismjöl.
4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Låt svalna.
5. Bred karamelliserad choklad över hela kladdkakan.
6. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut den runt kanterna på kakan. Lägg bären i mitten och strö över hackad daim och chokladknappar. Pudra över florsocker innan servering.
mumms
SvaraRadera