Rustikt bröd som får en mustig och god smak från teffmjöl. Teff är ett näringsrikt etiopiskt sädesslag som påminner lite om råg. Det här receptet är jag väldigt nöjd med och jag har redan bakat dessa favoriter flera gånger. Prova du också!
Glutenfria teffrutor (8 st)
25 g jäst
300 g (3 dl) vatten
100 g (1 dl) mjölk
8 g (ca 1 msk) fiberhusk
40 g (3 msk) olja
60 g (3 msk) mörk sirap
5 g (1 tsk) salt
17 g (1 dl) pofiber
15 g (1/2 dl) fibrex
8 g (1 msk) krossade linfrön
120 g (2 dl) mörkt teffmjöl
240 g (4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm vatten och mjölk till 37 grader.
3. Vispa ut jästen med vätskan.
4. Vispa ner fiberhusk, olja, sirap, salt, pofiber, fibrex och linfrön och låt svälla i 10 minuter.
5. Tillsätt mjölet och arbeta degen med degkrokar i några minuter.
6. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
7. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Forma den försiktigt till en längd, platta till den och skär i bitar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
8. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
9. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar