Glutenfria teffrutor (8 st)

300 g (3 dl) vatten
100 g (1 dl) mjölk
8 g (ca 1 msk) fiberhusk
40 g (3 msk) olja
60 g (3 msk) mörk sirap
5 g (1 tsk) salt
17 g (1 dl) pofiber
15 g (1/2 dl) fibrex
8 g (1 msk) krossade linfrön
120 g (2 dl) mörkt teffmjöl
240 g (4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm vatten och mjölk till 37 grader.
3. Vispa ut jästen med vätskan.
4. Vispa ner fiberhusk, olja, sirap, salt, pofiber, fibrex och linfrön och låt svälla i 10 minuter.
5. Tillsätt mjölet och arbeta degen med degkrokar i några minuter.
6. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
7. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Forma den försiktigt till en längd, platta till den och skär i bitar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
8. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
9. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar