Mjuka och goda polarkakor som inte behöver särskilt lång jästid. Ett bra val när du vill ha nybakt bröd snabbt.
Glutenfria polarkakor (ca 8 st)
12,5 g (1/4 paket) jäst
250 g (2 1/2 dl) mjölk
20 g (2 msk) fiberhusk
20 g (1 msk) ljus sirap
12 g (1 msk) rapsolja
1/4 tsk salt
1/2 tsk hjorthornssalt
140 g (ca 2 1/2 dl) glutenfri mjölmix (jag använde Semper mix med fiber)
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölken till 37 grader och rör ut jästen med mjölken.
3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i några minuter.
4. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
5. Ta upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. Dela degen i bitar och kavla ut till runda kakor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga med en gaffel.
6. Låt jäsa under bakduk i ca 10 minuter.
7. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader 7-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Hej! Har bakat nu och blir verkligen jättegoda och bra. D enda jag undrade över är att de är så himla fluffiga när jag tar ut dom men de sjunker snabbt ihop. Har du nån idé?
SvaraRadera