Glutenfri grov kavring

2 1/2 dl gräddfil
3/4 dl mörk sirap
1 msk fiberhusk
1 tsk malen anis
1 tsk malen fänkål
1 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat
1 dl fibrex
1 1/2 dl havregryn (ren havre)
1 1/2 dl glutenfri havremjölmix (Provena blå)
2 dl glutenfri grov mjölmix
1 1/2 dl glutenfri ljus mjölmix
1. Rör ihop filmjölk, gräddfil, sirap och fiberhusk. Låt stå och svälla i ca 5 minuter.
2. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen jämn, gärna med degkrokar.
3. Häll degen i en smord bakform (1,5 liter).
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 50 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar