Mjuka, saftiga och fiberrika frallor med nötig och god smak. En av mina favoriter på frukostbordet.
Glutenfria grova solrosfrallor (ca 12 st)
50 g jäst
6 dl mjölk
1 1/2 msk fiberhusk
1/2 dl rapsolja
1/2 dl ljus sirap
2 tsk salt
4 dl havregryn (ren havre)
2 dl solroskärnor
4 dl glutenfri havremjölmix
6 dl grov glutenfri mjölmix
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen med mjölken.
3. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
4. Blanda ner resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
6. Arbeta ihop degen i bunken. Klicka ut den på plåtar med bakplåtspapper. Mjöla eventuellt händerna med mjölmix och forma degklickarna till bullar.
7. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar