Banoffeepaj med bananer, kola och grädde på kexbotten är en av mina dessertfavoriter. Jag provade att byta ut bananerna mot jordgubbar och fick en somrigare och minst lika smarrig paj som jag kallar strawboffee. Den är enkel att göra och en given succé på sommarkalaset. Om du vill baka egna digestivekex till bottnen hittar du recept här.
Glutenfri strawboffeepaj
100 g smält smör
200 g (ca 20 st) glutenfria digestivekex
1 burk (ca 400 g) karamelliserad mjölk
3 dl vispgrädde
1/2 liter jordgubbar
1 dubbeldaim
1. Smält smöret.
2. Mixa digestivekexen och blanda med det smälta smöret.
3. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt i minst 10 minuter.
4. Bred ut den karamelliserade mjölken över kexbottnen.
5. Vispa grädden och bred ut den över kolan.
6. Rensa och dela jordgubbarna. Fördela dem över grädden.
7. Hacka daimen och strö den över jordgubbarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar