Glutenfri smulpaj med blåbär

2 msk potatismjöl
2 msk strösocker
Smuldeg:
2 dl havregryn (ren havre)
3 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
200 g rumsvarmt smör
Flingsalt att strö över pajen
1. Lägg blåbären i en smord pajform, ca 28 cm i diameter.
2. Strö över potatismjöl och strösocker och blanda runt lite.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna till smuldegen i en bunke.
4. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in det med en gaffel eller med fingrarna till en smulig deg.
5. Fördela degen över blåbären. Strö över lite flingsalt.
6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.
Servera pajen varm med vaniljsås eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar