Jag hade en halv burk karamelliserad mjölk över efter ett annat bak och testade att blanda ner den i en sats vaniljglass. Supergott blev det, inte helt oväntat eftersom karamelliserad mjölk är som en tjock kolasås.
Glass med karamelliserad mjölk
2 ägg
1/2 dl strösocker
1 msk vit sirap
1/2 tsk vaniljpulver
3 dl vispgrädde
1/2 burk karamelliserad mjölk
1. Separera äggulorna från vitorna.
2. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
3. Tillsätt socker, sirap och vaniljpulver till äggulorna och vispa ordentligt.
4. Vispa grädden.
5. Blanda ner äggulesmeten i grädden.
6. Rör försiktigt ner den karamelliserade mjölken och vänd ner äggvitan.
7. Häll smeten i en form (ca 1 1/2 liter) och frys i minst 4 timmar. Ta fram och låt tina ca 20 minuter innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar