Lättbakade julkakor med kryddig smak. Kakorna blir knäckiga men med en lite seg kärna. Gör gärna dubbel sats, det är svårt att bara ta en av de här kakorna!
Glutenfria kryddkakor (ca 40 st)
100 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
1/4 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
1 tsk fiberhusk
1/2 tsk bikarbonat
1 dl potatismjöl
1 1/2 dl glutenfri mjölmix (tex Semper fin mix)
1. Rör ihop smör, socker och sirap ordentligt.
2. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en smidig men lite kladdig deg.
3. Dela degen i tre delar och rulla ut varje del till en längd.
4. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
5. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter.
6. Skär i sneda bitar innan kakorna svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar