Lättbakad glutenfri kavring med fyllig och djup smak som kommer av brödkryddorna och sirapen. Brödet går snabbt att baka eftersom det inte behöver jäsa.
Glutenfri snabb kavring
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1/2 msk malen fänkål
1/2 msk malen anis
1 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat
1 dl fibrex
7 dl (420 g) glutenfri mjölmix
1. Rör ihop filmjölk och sirap.
2. Blanda ner övriga ingredienser och rör till en jämn smet.
3. Häll smeten i en smord avlång bakform.
4. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 60 minuter.
5. Låt brödet stå kvar i formen i ca 5 minuter innan det stjälps upp på galler och får svalna under bakduk.
Hej! Min man är både gluten och laktosintoleranta och när du skriver glutenfritt mjöl undrar jag om det funkar med finax gluten och mjölkfria mjölmix? Den som är "gul" till förpackningen ? :) tack på förhand :)
SvaraRaderaHej! Jag har använt Finax röda mix men det borde gå precis lika bra med den gula. Lycka till!
Radera