Leta i den här bloggen

tisdag 25 november 2014

Glutenfritt fiberbröd med creme fraiche

Creme fraiche gör det här fiberrika, naturligt glutenfria och goda brödet fylligt och krämigt. Brödet går snabbt att baka eftersom det inte behöver jäsa och det håller sig saftigt och gott i flera dagar.

Glutenfritt fiberbröd med creme fraiche
2 dl creme fraiche
2 dl mjölk
1/2 dl mörk sirap
1 msk fiberhusk
1 msk krossade linfrön
1/2 dl fibrex
1/2 dl pofiber
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk nyponskalmjöl
1 dl rena havregryn
1/2 dl bovetemjöl
1 1/2 dl majsmjöl

1. Rör ihop creme fraiche, mjölk, sirap, fiberhusk, linfrön, fibrex och pofiber. Låt svälla i 10 minuter.
2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en jämn smet.
3. Fördela smeten i en smord brödform. 
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 60 minuter.

2 kommentarer:

  1. Älskar dina recept! Kan man byta ut bovetemjöl och öka majsmjöl istället?
    cazcox53

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket, vad roligt att du gillar mina recept! Det går bra att ersätta bovetemjölet med majsmjöl, det blir inte riktigt samma smak men jag lovar att det blir gott ändå ;) Lycka till!

      Radera