Fiberrika scones med havre som smakar fantastiskt gott varma och nygräddade. Det går bra att ersätta filmjölken med bara mjölk om man vill, men jag gillar syrligheten som filen ger.
Glutenfria havrescones (6 st)
2 dl rena havregryn
2 dl glutenfri havremix
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
50 g smör
1/2 dl filmjölk
1 1/2 dl mjölk
1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
2. Finfördela smöret i mjölblandningen med en gaffel.
3. Tillsätt mjölk och filmjölk och rör snabbt ihop till en lös deg.
4. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Nagga.
5. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
Servera nygräddade med smör, ost och marmelad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar