Baconlindad kyckling (4 port)
4 färska kycklingfileér
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
200 g philadelphia vitlök och örter
8 skivor bacon
4 dl vispgrädde
4 msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
1. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och oregano. Bryn runt om i smör i en stekpanna.
2. Lägg en klick färskost på varje kycklingfilé och linda in den med två skivor bacon.
3. Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnssäker form.
4. Vispa ihop grädde, balsamvinäger, kycklingfond och vitlök.
5. Häll såsen över kycklingen i formen.
6. Stek i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.
Servera med ugnsrostade rotfrukter, haricot verts, sugarsnaps och en tomatsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar