Leta i den här bloggen

tisdag 3 juni 2014

Baconlindad kyckling

Uppskattad kycklingrätt som är en återkommande favorit här hemma. Det fick bli huvudrätten vid helgens trevliga middag med Johan och Sofie.

Baconlindad kyckling (4 port)
4 färska kycklingfileér
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
200 g philadelphia vitlök och örter
8 skivor bacon
4 dl vispgrädde
4 msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor

1. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och oregano. Bryn runt om i smör i en stekpanna.
2. Lägg en klick färskost på varje kycklingfilé och linda in den med två skivor bacon.
3. Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnssäker form.
4. Vispa ihop grädde, balsamvinäger, kycklingfond och vitlök.
5. Häll såsen över kycklingen i formen.
6. Stek i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.

Servera med ugnsrostade rotfrukter, haricot verts, sugarsnaps och en tomatsallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar