Ewalies ekologiska och glutenfria browniemix är enkel att baka med och ger fantastiskt goda brownies. Här har jag använt mixen som botten i mitt paradbakverk fudgekaka och därmed gjort den glutenfri. Mer information om Ewalies produkter hittar du här.
Glutenfri fudgekaka med browniemix
Botten:
200 g smör
2 ägg
1 paket Ewalie browniemix
1 1/4 dl mjölk
Fudgetopping:
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad
100 g smör
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret till browniebottnen i en kastrull.
3. Blanda ner ägg, browniemix och mjölk. Rör ordentligt till en jämn smet.
4. Häll smeten i en liten långpanna, ca 40x20 cm, klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna.
6. Blanda alla ingredienser till fudgen utom smöret i en tjockbottnad kastrull.
7. Koka upp och låt koka tills det tjocknar, ca 15-20 minuter. Rör om då och då.
8. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar.
9. Bred fudgen över kakan och ställ den svalt tills fudgen stelnar. Skär i bitar.
Servera gärna med vispgrädde och frukt eller bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar