Leta i den här bloggen

torsdag 26 juni 2014

Glutenfri fudgekaka med browniemix

Ewalies ekologiska och glutenfria browniemix är enkel att baka med och ger fantastiskt goda brownies. Här har jag använt mixen som botten i mitt paradbakverk fudgekaka och därmed gjort den glutenfri. Mer information om Ewalies produkter hittar du här.

Glutenfri fudgekaka med browniemix
Botten:
200 g smör
2 ägg
1 paket Ewalie browniemix
1 1/4 dl mjölk

Fudgetopping:
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad
100 g smör

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret till browniebottnen i en kastrull.
3. Blanda ner ägg, browniemix och mjölk. Rör ordentligt till en jämn smet.
4. Häll smeten i en liten långpanna, ca 40x20 cm, klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna.
6. Blanda alla ingredienser till fudgen utom smöret i en tjockbottnad kastrull.
7. Koka upp och låt koka tills det tjocknar, ca 15-20 minuter. Rör om då och då.
8. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar.
9. Bred fudgen över kakan och ställ den svalt tills fudgen stelnar. Skär i bitar.

Servera gärna med vispgrädde och frukt eller bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar