Leta i den här bloggen

söndag 22 juni 2014

Jordgubbscheesecake

En krämig och god cheesecakeglass med jordgubbar blev en härligt somrig avslutning på midsommaraftonens sillunch. Tänk på att ta fram cheesecaken ur frysen i god tid innan servering, den är godast när den är lite smält.

Jordgubbscheesecake
3 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk vaniljpulver
200 g cream cheese
3 dl vispgrädde
ca 1 1/2 dl jordgubbar eller jordgubbssylt

1. Separera äggen i gulor och vitor.
2. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
3. Vispa ihop äggulor, strösocker och vaniljsocker. Rör ner vaniljpulver och cream cheese.
4. Vispa grädden och vänd ner i äggulesmeten.
5. Dela hälften av jordgubbarna i små bitar och mosa resten. Blanda ner i smeten.
6. Vänd ner äggvitan och rör försiktigt till en jämn smet.
7. Häll smeten i en sockerkaksform eller form med löstagbar kant.
8. Frys cheesecaken i minst 6 timmar.
9. Ta fram och låt tina i kylskåp ca 45 minuter eller i rumstemperatur ca 20 minuter innan servering. Lossa från formen och garnera med jordgubbar och maränger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar