Jordgubbscheesecake
3 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk vaniljpulver
200 g cream cheese
3 dl vispgrädde
ca 1 1/2 dl jordgubbar eller jordgubbssylt1. Separera äggen i gulor och vitor.
2. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
3. Vispa ihop äggulor, strösocker och vaniljsocker. Rör ner vaniljpulver och cream cheese.
4. Vispa grädden och vänd ner i äggulesmeten.
5. Dela hälften av jordgubbarna i små bitar och mosa resten. Blanda ner i smeten.
6. Vänd ner äggvitan och rör försiktigt till en jämn smet.
7. Häll smeten i en sockerkaksform eller form med löstagbar kant.
8. Frys cheesecaken i minst 6 timmar.
9. Ta fram och låt tina i kylskåp ca 45 minuter eller i rumstemperatur ca 20 minuter innan servering. Lossa från formen och garnera med jordgubbar och maränger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar