Spröda och goda glutenfria småkakor med sylt. Den här gången använde jag jordgubbssylt eftersom jag tyckte att det passade bra till midsommarfikat, men det klassiska är att använda hallonsylt.
Syltkakor (30 st)
125 g mjukt smör
1/2 dl strösocker
1 äggula
1/2 dl marsanpulver
2 dl potatismjöl
1/2 dl fast sylt
1. Rör smör och socker smidigt.
2. Tillsätt äggula, marsanpulver och potatismjöl och arbeta till en jämn deg. Låt stå kallt en stund så blir degen mindre kladdig och lättare att hantera.
3. Dela degen i 30 bitar och rulla till små bollar.
4. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lätt och gör en fördjupning i mitten.
5. Fyll fördjupningarna med en klick sylt.
6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar