Leta i den här bloggen

tisdag 10 juni 2014

Snabbt fiberrikt bröd

Ett gott, mjukt och luftigt glutenfritt bröd som är perfekt att baka om man snabbt vill ha nybakat bröd. Det behöver nämligen ingen jästid utan ställs in i kall ugn och efter en timme är det klart att avnjutas. Björklöv, nyponskalmjöl och frön ger massor med nyttigheter och brödet innehåller också mycket fibrer. 

Snabbt fiberrikt bröd
30 g jäst
4 dl fingervarmt vatten
1/4 dl rapsolja
1/4 dl ljus sirap
1 tsk salt
1 dl fibrex
1/2 dl boveteflingor
1/2 dl solrosfrön
1/4 dl linfrön
2 tsk psylliumfröskal
2 tsk torkade björklöv
2 tsk nyponskalmjöl
1 dl potatismjöl
3 1/2 dl ljus glutenfri mjölmix
Flingsalt

1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet.
2. Vispa ner övriga ingredienser och blanda till en ganska lös deg.
3. Häll degen i en smord brödform. Strö över lite flingsalt.
4. Ställ in formen i kall ugn och sätt ugnen på 200 grader. Grädda i ca 50-60 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar