Ett gott, mjukt och luftigt glutenfritt bröd som är perfekt att baka om man snabbt vill ha nybakat bröd. Det behöver nämligen ingen jästid utan ställs in i kall ugn och efter en timme är det klart att avnjutas. Björklöv, nyponskalmjöl och frön ger massor med nyttigheter och brödet innehåller också mycket fibrer.
Snabbt fiberrikt bröd
30 g jäst
4 dl fingervarmt vatten
1/4 dl rapsolja
1/4 dl ljus sirap
1 tsk salt
1 dl fibrex
1/2 dl boveteflingor
1/2 dl solrosfrön
1/4 dl linfrön
2 tsk psylliumfröskal
2 tsk torkade björklöv
2 tsk nyponskalmjöl
1 dl potatismjöl
3 1/2 dl ljus glutenfri mjölmix
Flingsalt
1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet.
2. Vispa ner övriga ingredienser och blanda till en ganska lös deg.
3. Häll degen i en smord brödform. Strö över lite flingsalt.
4. Ställ in formen i kall ugn och sätt ugnen på 200 grader. Grädda i ca 50-60 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar