Mycket gott glutenfritt bröd som passar utmärkt att rosta. Sirap gör brödet lite sött och majsmjöl ger en fin gul färg. Supergott att äta nybakat och varmt med smör som smälter på brödskivan. Mitt bröd sjönk ihop lite när jag tog ut det ur ugnen och gjorde skivorna halvt hjärtformade, sött på flera sätt alltså!
Sött rostbröd
25 g jäst
4 dl vatten, 37 grader
1/2 dl olivolja
1/2 dl ljus sirap
1 tsk salt
2 msk pofiber
1 msk psylliumfröskal
1 dl potatismjöl
2 dl majsmjöl
2 1/2 dl rismjöl
1. Rör ut jästen i vattnet tills den löser sig. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ordentligt till en deg.
2. Låt vila i bunken ca 15 minuter.
3. Lägg degen i en smord brödform. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 1 timme. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar