Mycket god glutenfri paj med köttfärsfyllning och fluffigt sufflétak.
Köttfärspaj med sufflétak
Pajdeg:
3 1/2 dl glutenfri mjölmix
125 g margarin
4 msk vatten
Fyllning:
1 stor gul lök
500 g nötfärs
200 g champinjoner
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk torkad dragon
1 msk kinesisk soja
2 tomater
100 g mjuk vitlöksost (t ex creme bonjour)
Sufflétak:
2 dl creme fraiche
2 msk svensk senap
1/2 dl hackad persilja
3 äggvitor
1. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut den i en smord pajform, ca 28 cm i diameter. Låt vila kallt ca 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 200 grader ca 10 minuter.
2. Finhacka löken och bryn den ihop med nötfärs och skivade champinjoner. Krydda och tillsätt soja.
3. Hacka tomaterna och rör ner dem i pannan tillsammans med vitlöksosten.
4. Bred ut färsröran i pajskalet.
5. Blanda creme fraiche med senap och persilja till sufflétaket. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i blandningen. Bred sufflésmeten över färsen.
6. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.
Servera med en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar