Leta i den här bloggen

lördag 6 juni 2015

Glutenfria jordgubbsmakroner

Dessa söta franska bakverk går att variera på många olika sätt. Till sommaren passar det bra att göra jordgubbsfyllning och färga dem rosa.

Glutenfria jordgubbsmakroner (12 st)
1 äggvita
1/4 dl strösocker
45 g mandelmjöl
1 1/4 dl florsocker
Röd karamellfärg

Fyllning:
70 g mjukt smör
1 dl florsocker
2 msk jordgubbssylt
Röd hushållsfärg

1. Vispa äggvitan fluffig i en bunke.
2. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en blank marängsmet.
3. Blanda mandelmjöl och florsocker och sikta ner det i marängsmeten.
4. Rör försiktigt till en jämn smet och droppa i hushållsfärg till önskad rosa nyans.
5. Spritsa ut 24 rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Låt vila i minst en timme för att undvika att makronerna spricker.
6. Grädda i 150 grader ca 15 minuter. Låt svalna lite innan kakorna lossas från plåten.
7. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen.
8. Bred fyllningen på undersidan av hälften av kakorna. Lägg på den andra hälften som lock.

2 kommentarer:

  1. Alltså WOW vad fina! Du är ju en proffs-konditor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu tar du i lite väl mycket men tack ändå :) Goda är de i alla fall!

      Radera