
20 g jäst
2 dl mjölk
3 dl vatten
2 msk olja
2 msk flytande honung
1 1/2 tsk salt
1 msk xantangummi
2 dl havregryn (ren havre)
3 dl (150 g) durramjöl
2 1/2 dl (125 g) majsmjöl
2 dl (100 g) rismjöl
Uppvispat ägg och sesam- och vallmofrön till garnering
1. Vispa ut jästen med den kalla vätskan i en bunke. Vispa ner resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i 5-10 minuter.
2. Låt degen vila i bunken i ca 15 minuter. Häll sedan över den i en smord brödform (1,5 liter).
3. Låt jäsa under bakduk i ca 3 timmar.
4. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över sesam- och vallmofrön.
4. Ställ in brödet i nedre delen av ugnen i 225 graders ugnsvärme. Grädda i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 200 grader och grädda i ytterligare ca 45 minuter. Lägg eventuellt över en bit aluminiumfolie om brödet börjar få för mycket färg. Känn med en sticka att brödet är färdigt, stickan ska vara torr. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar