Klassiska kanelsnurror med kardemumma i degen och kanel- och vaniljfyllning. Bulldegen är lättarbetad och bullarna blir saftiga och goda.
Glutenfria kanelsnurror (ca 40 st)
50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk fiberhusk
150 g rumsvarmt smör
1 dl vit sirap
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk stött kardemumma
1 ägg
ca 10-12 dl (600-720 g) glutenfri mjölmix, tex Semper mix
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk malen kanel
Uppvispat ägg och pärlsocker till garnering.
1. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken.
2. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter.
3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter. Degen ska vara lite kladdig, det är bättre att arbeta in mer mjölmix innan utbakning om den blir för kladdig än att ha i för mycket mjölmix från början så att bullarna blir torra.
4. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
5. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix och degen är för kladdig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta.
6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred den över plattorna.
7. Vik degen dubbel. Skär rektangeln i ca 1,5 cm breda remsor. Skär sedan ett snitt i mitten av varje remsa så att det blir som två byxben som hålls ihop längst upp. Tvinna "byxbenen" runt varandra till snurrade längder.
8. Snurra ihop de tvinnade längderna till bullar och fäst ändarna under bullarna. Lägg bullarna i bullformar på plåtar.
9. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
10. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
11. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i ca 8-10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar