De här knäckiga men ändå lite sega kakorna är en riktig favorit på kakfatet. Kombinationen choklad och havre är så vansinnigt god.
Glutenfria knäckiga havrerutor
115 g smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
4 dl havregryn (ren havre)
17 g mandelmjöl (ca 1/3 dl)
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
175 g choklad
1 msk rapsolja
1. Smält smöret i en stor kastrull.
2. Blanda ner resten av ingredienserna utom chokladen och oljan och rör till en jämn massa.
3. Bred ut massan i en liten långpanna med bakplåtspapper och platta till den.
4. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 minuter.
5. Smält chokladen och rör ner oljan. Bred ut chokladen över havrebottnen och ställ kallt att stelna. Skär i rutor.
Jag bakade dom här igår och dom var så goda! Fick väldigt bra betyg från min familj som brukar vara lite kräsna. Jag fick dock inget fint chokladlager då jag hade lite tidspress så kakan hann inte svalna så mycket då sjönk chokladen mer ner i kakan, men det gjorde inget. Kul att följa din blogg med alla recept! :)
SvaraRaderaVad roligt att höra att de blev populära! Stort tack för din kommentar, det känns roligt att kunna inspirera!
RaderaDom här är också supergoda med nougat på!
SvaraRaderaJa det är nästan ännu godare än med choklad! Längesen jag gjorde det, det får bli inom en snar framtid, tack för tipset!
Radera