Goda frukostfrallor med solrosfrön och havre, som ger fibrer och en lite nötig smak.
Glutenfria havre- och solrosfrallor (ca 15 st)
50 g jäst
5 dl vatten
2 msk fiberhusk
2 msk olja
3 msk ljus sirap
1 tsk salt
1 dl yoghurt eller kesella
1 dl solrosfrön
4 dl havregryn (ren havre)
2 dl majsmjöl
5 dl havremjölmix (Provena blå)
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet.
3. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter.
5. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
6. Använd två skedar och klicka ut den kladdiga degen till bullar på plåtar med bakplåtspapper. Fukta eventuellt händerna med vatten och forma till bullarna.
7. Låt jäsa i 30 minuter.
8. Pensla med uppvispat ägg och strö över havregryn och solrosfrön.
9. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar