Lite tjockare pannkakor på amerikanskt vis med smör och socker i smeten. De blir riktigt goda och känns lyxiga. Jag använde min egenblandade mjölmix (recept finns här) men det går bra med vilken glutenfri mjölmix som helst. Servera gärna pannkakorna med rikligt med lönnsirap och färska bär.
Glutenfria amerikanska pannkakor (2 portioner)
130 g glutenfri mjölmix
2 msk strösocker
1/4 tsk salt
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 ägg
40 g smält smör
2 1/2 dl mjölk
Smör till stekpannan
1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
2. Vispa ihop ägg och mjölk.
3. Tillsätt det smälta smöret.
4. Vispa ner de torra ingredienserna i smeten.
5. Stek små pannkakor i smör på medelhög värme. Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar