Leta i den här bloggen

fredag 5 juni 2015

Glutenfria fiberfrallor

Mjuka och goda frallor med mycket fibrer. De är enkla och smidiga att baka och håller sig saftiga i flera dagar.

Glutenfria fiberfrallor (ca 10 st)
50 g jäst
3 dl mjölk
2 dl vatten
2 msk olja
1 msk ljus sirap
1 msk fiberhusk
1 dl pofiber
1/2 dl fibrex
2 dl havregryn (ren havre)
2 msk krossade linfrön
1 dl solrosfrön
1 tsk salt
5 dl glutenfri mjölmix

1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
2. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar i ca 5 minuter.
3. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
4. Klicka ut den lösa degen på plåtar med bakplåtspapper. Fukta händerna med vatten och forma degklickarna till bullar. Platta till dem något.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
6. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.

4 kommentarer:

  1. Hej Anneli, undrar vad man kan ha istället för linfrön (dotter reagerar mot det) eller om man kan utesluta det?
    Har provat andra recept från dig och gillar dom. Men precis fått reda på det här med linfrön :-( Trevlig helg! Benita

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Benita! Vad roligt att du gillar mina recept. Det går bra att utesluta linfröna ur degen. Eventuellt kan du behöva öka mängden fiberhusk med 1/2 msk istället. Lycka till!

      Radera
  2. Hej!

    Finns det något annat man kan använda sig av ist för glutenfri mjölmix?
    Tex att mixa diverse naturligt glutenfria mjölsorter? Har aldrig varit förtjust i de processade mjölmixerna men samtidigt är det ju så svårt att hitta bra brödrecept

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Det borde gå bra att använda naturligt glutenfria mjöler istället för mjölmix. Jag gillar tex kikärtsmjöl och durramjöl, som har bra bakegenskaper. Lycka till med bakningen!

      Radera