Rulltårta är så enkelt att baka och ändå så fantastiskt gott. Fyll den med din favoritsylt eller något annat som du gillar. Jag har turen att ha en syster som gör världens godaste jordgubbssylt, så det är ingen tvekan om vad jag helst fyller min rulltårta med till sommaren. Köpt jordgubbssylt eller färska jordgubbar mosade med lite socker går naturligtvis också alldeles utmärkt att använda.
Glutenfri jordgubbsrulltårta
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1-2 dl jordgubbssylt
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda ihop potatismjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
3. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
4. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 5 minuter.
5. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
6. Dra bort papperet som kakan gräddats på.
7. Bred på sylten och rulla ihop till en rulltårta. Skär i bitar när kakan svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar