
100 g smör
200 g rabarber
1/2 dl strösocker
1 msk vispgrädde
1 tsk kanel
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl mandelmjöl
1 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix
1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
2. Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg ner rabarberbitarna i det smälta smöret och tillsätt 1/2 dl strösocker, grädde och kanel. Rör tills sockret smält, koka upp och ta av från plattan.
3. Vispa ägg och 2 1/2 dl strösocker pösigt med elvisp.
4. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, mandelmjöl och mjölmix och vänd ner i smeten.
5. Tillsätt rabarberblandningen och rör försiktigt till en jämn smet.
6. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 30 minuter. Känn med en sticka, kakan ska vara lite kladdig. Låt svalna. Pudra över florsocker strax innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar