Receptet till den här rabarberkakan har jag experimenterat fram själv. Kakan blir saftig och god, nästan lite som en kladdkaka. Rabarbern bryter av fint med sin syrlighet mot kakans sötma.
Glutenfri rabarberkaka
100 g smör
200 g rabarber
1/2 dl strösocker
1 msk vispgrädde
1 tsk kanel
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl mandelmjöl
1 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix
1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
2. Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg ner rabarberbitarna i det smälta smöret och tillsätt 1/2 dl strösocker, grädde och kanel. Rör tills sockret smält, koka upp och ta av från plattan.
3. Vispa ägg och 2 1/2 dl strösocker pösigt med elvisp.
4. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, mandelmjöl och mjölmix och vänd ner i smeten.
5. Tillsätt rabarberblandningen och rör försiktigt till en jämn smet.
6. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 30 minuter. Känn med en sticka, kakan ska vara lite kladdig. Låt svalna. Pudra över florsocker strax innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar