Saftiga och luftiga hålkakor med god brödsmak, en riktig favorit vid frukostbordet!
Glutenfria hålkakor (2 st)
50 g jäst
4 dl mjölk
1 msk fiberhusk
1/2 dl rapsolja
2 msk mörk sirap
1 1/2 tsk salt
2 tsk brödkryddor
1 dl pofiber
7 1/2 dl (450 g) glutenfri mjölmix
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med lite av mjölken.
3. Tillsätt resten av mjölken och fiberhusken. Låt svälla i 10 minuter.
4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i 5-10 minuter.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
6. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in lite mer mjölmix om degen är för kladdig. Dela degen i två delar. Rulla varje del till en boll och platta till dem till 1-2 cm tjocklek. Stansa ut ett hål i mitten med ett runt mått eller ett litet glas.
7. Lägg hålkakorna (och "hålen") på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel.
8. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
9. Grädda bröden i mitten av ugnen i 200 grader 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar