Mustigt och mjukt glutenfritt bröd med mycket fibrer och en härlig smak av brödkryddor. Passar utmärkt på adventsfrukosten eller julbordet.
Glutenfri fiberrik kavring
25 g jäst
4 dl vatten
1 msk fiberhusk
1 dl fibrex
1 dl glutenfria havregryn
1/2 dl rapsolja
1/2 dl mörk sirap
1 tsk salt
1/2 tsk stött kummin
1 tsk malen fänkål
1 tsk malen anis
5 1/2 dl (330 g) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
1. Värm vattnet till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med lite vatten.
3. Tillsätt resterande vätska, fiberhusk, fibrex och havregryn. Låt svälla i 10 minuter.
4. Rör ner resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i ca 10 minuter.
5. Häll den lösa degen i en smord brödform.
6. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 60 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar