Glutenfri kantarellpaj

3 dl glutenfri mjölmix
125 g smör
ca 2 msk vatten
Fyllning:
ca 300 g kantareller
1 msk smör
1 gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Äggstanning:
3 ägg
1 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
100 g cream cheese
1/2 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1. Mät upp mjölmixen i en skål. Lägg i det kalla smöret i bitar och arbeta ihop till en smulig massa. Tillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut degen en en pajform, ca 28 cm i diameter. Nagga och ställ kallt i ca 15 minuter.
3. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 200 grader i 10 minuter.
4. Ansa och skär eventuellt kantarellerna i bitar. Stek kantarellerna i en torr stekpanna tills vätskan kokat in. Tillsätt då smöret. Hacka löken och tillsätt även den. Stek tills all vätska kokat bort. Salta och peppra.
5. Fördela fyllningen i pajskalet.
6. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Häll den över fyllningen i pajskalet.
7. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg, ca 25-30 minuter.
Servera med en god sallad.
Mycket god
SvaraRadera