Goda och saftiga frallor som går snabbt och smidigt att baka eftersom de klickas ut på plåten och inte behöver jäsa så länge. Havrebrödmixen går bra att byta ut mot annan mjölmix.
Glutenfria lingon- och havrefrallor (ca 10 st)
50 g jäst
4 dl vatten
1 msk ljus sirap
1 dl solroskärnor
500 g (ca 8 dl) Mixwell havrebrödmix
1 dl lingon
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen med det.
3. Tillsätt sirap, solroskärnor och mjölmix och rör till en jämn smet.
4. Rör ner lingonen.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 15 minuter.
6. Klicka ut den lösa degen på en plåt med bakplåtspapper.
7. Låt jäsa i ytterligare 15 minuter.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar