Underbar mjuk kaka med god smak av blåbär och kokos.
Glutenfri mjuk blåbärskaka
125 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 dl (80 g) potatismjöl
1 1/2 dl (70 g) kokosmjöl
1/2 dl mjölk
ca 1 dl blåbär
1 msk strösocker
Smör och kokos till formen
1. Smält smöret.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
4. Tillsätt det smälta smöret och mjölken och rör till en jämn smet.
5. Smöra en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) och "bröa" med kokos.
6. Bred ut smeten i formen. Strö över blåbären och 1 msk socker.
7. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter.
Servera gärna med vaniljsås eller vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar