Goda blåbärsmuffins med havresmul på toppen. Det går också bra att byta ut blåbären mot äppelbitar och blanda ner lite kanel i smeten.
Glutenfria blåbärsmuffins med smultäcke (12 st)
Muffins:
75 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
1 1/4 dl strösocker
1 tsk pofiber
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
3 dl glutenfri mjölmix
1 1/2 dl blåbär
Smultäcke:
50 g kallt smör
1 dl havregryn (ren havre)
3/4 dl strösocker
1/2 dl glutenfri mjölmix
1. Smält smöret. Häll i mjölken och låt svalna.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
4. Häll i vätskan och blanda ner blåbären. Rör försiktigt till en jämn smet.
5. Fördela smeten i muffinsformar (gärna placerade i en muffinsplåt), fyll upp till ca 3/4 av formarna.
6. Nyp ihop ingredienserna till havresmulet och strö det över smeten.
7. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader 10-20 minuter beroende på hur stora formarna är.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar