Leta i den här bloggen

onsdag 9 september 2015

Glutenfritt fullkornsbröd med äppelmos

Gott, nyttigt och näringsrikt bröd där jag blandat glutenfri fullkornsmix med naturligt glutenfria mjöler och sötat med äppelmos.

Glutenfritt fullkornsbröd med äppelmos
25 g jäst
3 dl vatten (37 grader)
3/4 dl äppelmos
9 g (ca 1/2 dl) pofiber
50 g (ca 1 dl) kikärtsmjöl
90 g (ca 1 1/2 dl) majsmjöl
400 g Mixwell fullkornsmix

1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med vattnet.
2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en jämn smet.
3. Låt jäsa under bakduk i minst 60 minuter, gärna längre.
4. Arbeta ner den lösa degen i bunken och häll den i en smord bakform.
5. Låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
6. Grädda längst ner i ugnen i 200 grader i ca 50 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar