Leta i den här bloggen

söndag 13 september 2015

Glutenfritt bröd med lingonsylt

Mjuk och mustig fiberrik limpa med havre och lingonsylt. Den är smidig och lätt att baka eftersom den bara behöver jäsa en gång i formen.

Glutenfritt bröd med lingonsylt
25 g jäst
3 dl vatten
2 dl creme fraiche
1/4 dl olja
1/4 dl mörk sirap
1 dl lingonsylt
1 dl fibrex
1 msk fiberhusk
2 dl havregryn (ren havre)
1/2 tsk salt
4 dl (180 g) glutenfri havremjölmix (Provena blå)
2 dl (120 g) glutenfri mjölmix, tex Finax röda

1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med lite av vattnet.
3. Tillsätt resten av vattnet, creme fraiche, olja, sirap, lingonsylt, fibrex, fiberhusk och havregryn. Låt svälla i 10 minuter.
4. Tillsätt salt och mjölmix och arbeta degen ordentligt med degkrokar i minst 5 minuter.
5. Fördela degen i en smord brödform och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 60 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

2 kommentarer:

  1. Hej! Kan man utesluta lingonen - eller blir brödet torrt?

    Tack för superfin blogg!

    Agnes

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Det borde gå bra att utesluta lingonsylten, brödet blir väldigt saftigt så jag tror inte att det skulle bli torrt även om man utesluter den. Vad roligt att du gillar min blogg! /Anneli

      Radera