Peanut butter cups är ett amerikanskt godis som blev en favorit på semestern i USA i somras. Jag provade att göra egna här hemma och de smakar nästan exakt som originalet. Rena drömmen för mig som älskar både choklad och jordnötssmör.
Peanut butter cups (ca 15 st)
275 g choklad
150 g jordnötssmör
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
ca 1/2 tsk flingsalt
1. Smält hälften av chokladen i ett vattenbad.
2. Fördela chokladen i små muffinsformar, gärna placerade i en minimuffinsplåt så blir det stadigare. Bred ut chokladen lite upp på kanterna av formarna så att det blir som små skålar. Ställ i kylskåpet en stund tills de stelnat.
3. Rör ihop jordnötssmör (jag använde Skippy crunchy), florsocker, vaniljsocker och flingsalt.
4. Ta ut chokladformarna och bred ut en klick (ca 1 msk) jordnötssmör i varje form. Strö eventuellt över lite mer flingsalt om du som jag gillar salt.
5. Smält resten av chokladen och häll den över fyllningen så att det täcker formen helt.
6. Ställ i kylskåpet tills de stelnat.
Förvara i kylskåp eller frys.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar