Leta i den här bloggen

lördag 5 september 2015

Glutenfritt stekpannebröd

Bröd utan jäst som går snabbt att baka. Degen kavlas ut direkt och gräddas i stekpanna. Perfekt när du vill ha nybakat och gott bröd snabbt.

Glutenfritt stekpannebröd (6 st)
2 dl filmjölk
2 msk (40 g) ljus sirap
1 msk (15 g) rapsolja
1/2 msk (5 g) fiberhusk
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
3-4 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix

1. Rör ihop filmjölk, sirap, olja och fiberhusk. Låt svälla i 10 minuter.
2. Blanda salt och bikarbonat med 3 dl mjölmix och arbeta in i smeten.
3. Häll ut degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta in mer mjölmix tills degen inte är kladdig.
4. Rulla ut degen till en rulle och dela den i 6 bitar. Rulla till bollar och kavla ut till tunna kakor, gärna med kruskavel.
5. Grädda bröden i torr stekpanna på medelhög värme i någon minut per sida. Vänd bröden när de börjar få färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar