Baguetter (4 st)

4 dl fingervarmt vatten
1 msk fiberhusk
2 msk olja
1 1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
2 dl (110 g) grov glutenfri mjölmix
5 dl (300 g) ljus glutenfri mjölmix
1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet.
2. Tillsätt resten av vattnet och fiberhusk. Rör om och låt svälla i 10 minuter.
3. Blanda ner resterande ingredienser och arbeta den lösa degen med degkrokar i minst 5 minuter.
4. Låt degen vila i bunken ca 10 minuter.
5. Klicka ut den lösa degen till fyra baguetter på en baguetteplåt eller vanlig plåt med bakplåtspapper.
6. Lägg ett bakplåtspapper över baguetterna och därefter en bakduk över (för att bakduken inte ska bli kladdig av degen) och låt jäsa i 45-60 minuter.
7. Sätt in baguetterna i 250 graders ugnsvärme och grädda i 10 minuter. Sänk sedan temperaturen till 200 grader och grädda i ytterligare 10-15 minuter, tills baguetterna känns färdiga. Ta ut och låt svalna på galler, utan bakduk för att få en frasig skorpa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar