Det här receptet på härliga muffins är hämtat från boken "Friendly bread", en mycket inspirerande och användbar bakbok som jag fick i födelsedagspresent. Jag uteslöt kardemumman och gjorde vanliga muffins utan smaksättning men strödde lite råsocker och kanel på toppen. Det är ett bra grundrecept som går att variera på många olika sätt, tillsätt t ex blåbär, hallon, äpple, rivet citronskal eller hackad choklad.
Muffins (ca 12 små eller 8 stora)
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
1 msk psylliumfröskal
1 dl rismjöl
1/2 dl maizena
1/2 dl mandelmjöl
1 tsk grovmalen kardemumma
75 g smör
2 ägg
1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
2. Smält smöret och blanda ner det och äggen i de torra ingredienserna. Rör snabbt ihop till en smet.
3. Klicka ut smeten i muffinsformar. Strö eventuellt över lite råsocker och kanel eller kardemumma.
4. Grädda i 180 grader till fin färg, 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar