Till den här tårtan gjorde jag ett lager med tonfiskfyllning och ett med leverpastej, det är en så god kombination tycker jag. Lägg gärna ihop tårtan kvällen innan eller åtminstone några timmar innan den ska ätas så blir den saftig och god.
Smörgåstårta med tonfiskfyllning
Glutenfri smörgåstårtbotten (recept finns här)
Mjölk till pensling

1 burk tonfisk i vatten
1 hårdkokt ägg, hackat
1/2 dl hackad purjolök
3/4 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
2 msk chilisås
1 msk dijonsenap
Salt och svartpeppar
Finhackad dill
Fyllning 2:
100 g bredbar leverpastej
1 msk bostongurka
2 msk mjölk
Topping:
1/3 av fyllning 1
100 g cream cheese
1 dl creme fraiche
Garnering:
Räkor, salladsblad, cocktailtomater, gurka, oliver, syltlök
1. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningarna i två skålar. Smaka av.
2. Skär bort eventuella hårda kanter på tårtbottnen. Placera en botten på ett tårtfat och pensla den med mjölk. Bred på 2/3 av fyllning 1.
3. Lägg på nästa brödbotten och pensla med mjölk. Bred på fyllning 2. Täck med den sista bottnen.
4. Blanda ihop ingredienserna till toppingen och bred ut den runt kanterna och ovanpå tårtan. Täck med plastfolie och låt stå kallt och gotta till sig i några timmar.
5. Garnera.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar