För ett kakmonster som jag som även älskar jordnötssmör är de här kakorna rena drömmen. Len jordnötssmak med en touch av salt gör kakorna oemotståndliga.
Sötsalta jordnötskakor
100 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
3/4 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl jordnötssmör
1 ägg
2 1/2 dl glutenfri mjölmix
(jag använde Leilas gula)
1 tsk bakpulver
en nypa flingsalt
1/2 dl grovhackade jordnötter
1. Rör ihop smör och socker.
2. Blanda i jordnötssmör och ägg och rör ordentligt.
3. Tillsätt mjölmix, bakpulver, flingsalt och jordnötter och blanda till en deg.
4. Rulla små bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
5. Grädda i 200 grader i 8-10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar