Leta i den här bloggen

tisdag 8 april 2014

Budapestrulle

Budapest är en favoritbakelse som är naturligt glutenfri. Härlig nötmaräng med grädde och mandariner kan aldrig bli fel. En festlig bakelse som är enkel att göra och smakar precis som på konditori.

Budapestrulle
5 äggvitor (150 g)
2 1/2 dl strösocker
5 msk (45 g) marsanpulver
85 g finhackade hasselnötter
3 dl vispgrädde
1 burk konserverade mandarinklyftor

1. Vispa äggvitorna till hårt skum.
2. Tillsätt sockret lite i taget under vispning.
3. Blanda de hackade nötterna med marsanpulvret och vänd försiktigt ner det i marängsmeten.
4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 15-20 minuter.
6. Flytta över kakan med bakplåtspappret kvar på ett galler och låt svalna.
7. Stjälp försiktigt upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra loss papperet ovanpå.
8. Vispa grädden till fyllningen och bred ut den på kakan.
9. Låt mandarinklyftorna rinna av ordentligt och fördela dem ovanpå grädden.
10. Rulla försiktigt ihop tårtan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar