Långjäst bröd med majsmjöl
4 dl kallt vatten
1/2 msk fiberhusk
1 msk olja
1 tsk salt
1/2 dl fibrex
1/2 dl pofiber
1 1/2 dl majsmjöl
5 dl ljus glutenfri mjölmix
Solroskärnor
1. Lös upp jästen i vattnet i en bunke.
2. Rör ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i 5 minuter.
4. Häll den lösa degen i en smord brödform. Strö över solroskärnor.
5. Täck formen med plast och låt jäsa i rumstemperatur i minst 3 timmar eller i kylskåp över natten.
6. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i 40 minuter. Täck med aluminiumfolie om brödet börjar få för mycket färg. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar