Otroligt goda tekakor som är så mjuka och saftiga att de nästan smälter i munnen. Enkla är de att baka också, eftersom den lösa smeten klickas ut direkt på plåten. Minimalt med arbete och disk men lite längre jästid. Att väga ingredienserna när man bakar ger ett mer exakt resultat och är speciellt viktigt när man bakar glutenfritt, eftersom glutenfria mjöler packar sig lättare och dammar mer än vanligt mjöl.
Tekakor med havre- och bovetemjöl (12 st)
12 g jäst
500 g mjölk
20 g olja
20 g ljus sirap
1 tsk salt
1 msk fiberhusk
17 g pofiber
100 g havremjöl
100 g bovetemjöl
50 g rismjöl
1. Lös upp jästen i den kalla mjölken i en bunke.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ordentligt. Degen ska vara väldigt lös, ungefär som en våffelsmet.
3. Täck bunken med plast och låt stå i rumstemperatur i 2-3 timmar.
4. Klicka ut den lösa degen på en plåt med bakplåtspapper.
5. Låt vila på plåten i 30 minuter.
6. Grädda i 200 grader 15-20 minuter.
Riktigt gott!
SvaraRadera