En fräsch och god pastarätt med kräftstjärtar som går snabbt att laga till.
Pasta med kräftstjärtar (3-4 portioner)
3-4 portioner glutenfri pasta
10 cm purjolök
6 champinjoner
1/2 tsk curry
salt och svartpeppar
1 burk majs
ca 8 broccolibuketter
2 dl vatten
2 msk chilisås
3 dl creme fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
3 msk kräftspad
1 burk kräftstjärtar (170 g avrunnen vikt)
1 msk hackad dill
8 cocktailtomater
1. Koka pastan under tiden som du gör såsen så att den blir klar ungefär samtidigt.
2. Strimla purjolöken och skär champinjonerna i bitar.
3. Stek lök och svamp i olja i en stekpanna. Krydda med curry, salt och peppar.
4. Tillsätt broccolibuketter och majs. Häll på vatten och låt koka in.
5. Tillsätt chilisås, creme fraiche, vinäger och kräftspad. Låt koka några minuter och smaka av.
6. Blanda till sist ner kräftstjärtar, dill och cocktailtomater. Låt allt bli varmt.
7. Blanda såsen med pastan och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar